dječji fitnes centar smart gym

program za trudnice
“fit i zdrava mama”

Fit i zdrava mama je svakako najpopularniji program za buduće mame. Program za trudnice ‘Fit i zdrava mama’ obuhvata kombinaciju vježbi prenatalnog pilatesa i joge kao i psihofizičku pripremu za porodjaj. Pažljivo odabrane i modifikovane vježbe iz pilatesa i joge namjenjene su trudnicama tokom cijele trudnoće. Na časovima se radi i psihofizička priprema za porodjaj gdje trudnica uči i tehnike disanja koje će koristiti u porodjaju, kao i relaksaciju, vježbe za jačanje trubušnih mišića, vježbe napinjanja, na teorijskim časovima upoznaju se sa tokom porođaja, šta mogu očekivati i na koji način se pripremiti za porođaj.  Program vodi visoka strukovna babica Marijana Bogavac, sertifikovani prenatalni instruktor.

Trudnoća je posebno stanje za svaku ženu koje otvara jedno novo poglavlje u njenom životu, prepuno izazova. Tijelo prolazi kroz niz promjena i tada je potrebno organizam dovesti u psihofizički balans kako bi se osjećale zdravo, snažno i spremno dočekale novine koje dolaze. Pored fizičke pripreme tijela, podjednako je važno i upoznavanje sa svim fazama kroz koje se prolazi u trudnoći i tokom porodjaja, kao i snalaženje tokom prvih zajedničkih dana sa bebom. Uz pravilnu fizičku i psihičku pripremu kroz trudnoću prolazimo sa uživanjem, a prvi dani sa bebom ispunjeni su ljubavlju i nežnošću, a ne strahom od nepoznatog i novog.

Fizička aktivnost je važna koliko za majku, toliko i za bebu, jer se odgovarajućim vježbanjem povećava protok cirkulacije krvi i dovod kiseonika do bebe, što je veoma važno za njen pravilan razvoj.  Mnoga istraživanja su pokazala, da trudnice koje su fizički aktivne se osjećaju opuštenije i zadovoljnije sobom pa samim tim i više uživaju u svakom trenutku drugog stanja.