dječji fitnes centar smart gym

program za trudnice
“budi mama fit”

Budi Mama Fit je svakako najpopularniji program za buduće mame. Program za trudnice ‘Budi Mama Fit’ obuhvata kombinaciju vježbi prenatalnog pilatesa i joge kao i psihofizičku pripremu za porodjaj. Pažljivo odabrane i modifikovane vježbe iz pilatesa i joge namjenjene su trudnicama tokom cijele trudnoće. Na časovima se radi i psihofizička priprema za porodjaj gdje trudnica uči i tehnike disanja koje će koristiti u porodjaju, kao i relaksaciju, vježbe za jačanje trubušnih mišića, vježbe napinjanja, na teorijskim časovima upoznaju se sa tokom porođaja, šta mogu očekivati i na koji način se pripremiti za porođaj.  Program vodi viša strukovna babica Milica Stojanović, sertifikovani prenatalni instruktor programa Fit i zdrava mama iz Beograda.

Trudnoća je posebno stanje za svaku ženu koje otvara jedno novo poglavlje u njenom životu, prepuno izazova. Tijelo prolazi kroz niz promjena i tada je potrebno organizam dovesti u psihofizički balans kako bi se osjećale zdravo, snažno i spremno dočekale novine koje dolaze. Pored fizičke pripreme tijela, podjednako je važno i upoznavanje sa svim fazama kroz koje se prolazi u trudnoći i tokom porodjaja, kao i snalaženje tokom prvih zajedničkih dana sa bebom. Uz pravilnu fizičku i psihičku pripremu kroz trudnoću prolazimo sa uživanjem, a prvi dani sa bebom ispunjeni su ljubavlju i nežnošću, a ne strahom od nepoznatog i novog.

Fizička aktivnost je važna koliko za majku, toliko i za bebu, jer se odgovarajućim vježbanjem povećava protok cirkulacije krvi i dovod kiseonika do bebe, što je veoma važno za njen pravilan razvoj.  Mnoga istraživanja su pokazala, da trudnice koje su fizički aktivne se osjećaju opuštenije i zadovoljnije sobom pa samim tim i više uživaju u svakom trenutku drugog stanja.