dječji fitnes centar smart gym

RADNO OKUPACIONA TERAPIJA

Program „radno-okupaciona terapija“ je za drugare sa nekim razvojnim smetnjama. Treninzi su zamišljeni na način da budu podrška sveukupnom razvoju djeteta, te u tom smislu za vrijeme treninga radimo na samoj motorici i koordinaciji pokreta kao i na sveukupnoj percepciji tijela. Nas cilj je da tu beskonačnu energiju i impulsivnost kanališemo i usmjerimo na ponašanja koja su društveno prihvatljiva. Osim osnovnih kretnih struktura, gdje bi se razvijala bazična motorika, dijete u svakom trenutku mora kognitivno biti uključeno, da bi zadate vježbe realizovalo na bezbjedan i adekvatan način. Sve vježbe i pristup prilagođeni su individualnim potrebama djeteta.

Djeca koja su trenutni korisnici naših treniga imaju premećaj pažnje sa ili bez hiperaktivnosti. Kako su roditelji primjetili zadovoljstvo kod djece izazvano ovim treninzima izrazili su želju da se ova saradnja nastavi od septembra tj. s početkom nove školske godine. Sve ove pozitivne reakcije dale su na nam vjetar u leđa da proširimo naše vidike i formiramo više grupa što bi omogućilo veći broj polaznika, a ujedno i zadovoljne djece.

Na kraju važno je istaći da treninzi nisu i ne mogu biti zamjena za defektološke ili bilo koje druge tretmane koje dijete dobija sa stručnjakom u radu jedan na jedan, ali svakako jesu ogromna podrška kako defektološkim tretmanima tako i sveukupnom razvoju djeteta.

Kako bi na najbolji mogući način imali pozitivan uticaj, formirana grupa bi brojala šestoro djece, sa kojom bi radili defektolog i profesor fizičke kulture. Treninzi bi se održavali tri puta nedeljno. Ističemo da u želji da grupa bude mješovita i da inkluzija krene od najranijeg uzrasta predlažemo da svako od djece dovede svog komšiju, brata, druga ili sestru koji će mu/joj biti podrška za vrijeme sprovođenja aktivnosti. Na ovaj način bi radili na razvijanju svijesti o različitosti i prihvatanju svakog pojedinca od najranijeg doba.

S obzirom na vremensku i prostornu ograničenost naših kapaciteta ističemo da je samo par grupa u opticaju, iskljućivo u prijepodnevnim terminima do 15:00h. Za sve dodatne informacije, možete se informisati preko društvenih mreža, ili na broj 067/619-400.